Boka Tabataevent

Vi anordnar Tabataevent online / på plats samt är bokningsbara till konferenser, kick-off, sportevenemang, föreningar m.m. Önskar ni eget upplägg till er personalstyrka på ert företag online skräddarsyr vi ett sådant program till er. På våra träningsresor håller vi också i tabatapass. Kontakta oss för att boka tabata via: info@vesterskov.se

 

Tabata för Skanska, konferensaktivitet

 

Gästpass tabata på Puls & Träning, Mariastaden i Helsingborg.

Tabata för alla

Vårt återkommande event 2019/2020 är ”Träning och lyxig hotellfrukost”. Senaste info. om kommande datum finner ni via facebookgruppen ”Träningsgrupp HELSINGBORG”. Alla kan vara med på tabata och träna utifrån sina förutsättningar, barn som vuxen. Och framförallt är det roligt att träna tillsammans.

 

 

Vad är Tabata

Tabata har sitt ursprung från Japan där Dr Izumi Tabata och hans forskarteam genomförde en studie på det japanska speedskatinglandslaget. Studien gick ut på att jämföra resultaten mellan traditionell uthållighetsträning i form av en timmes träning på träningscykel och resultaten från att köra korta maxintervaller på träningscykel. Studien visade att fyra minuter av högintensiv intervallträning (HIIT) kan ge bättre effekt både på det anaeroba och aeroba energisystemen än en hel timmes lågintensiv konditionsträning.

Tabata är en högintensiv intervallträning där du tränar upp din kropp både konditions- och styrkemässigt med hjälp av enbart din kropp som motstånd. Alla kan träna tabata eftersom var och en tränar utifrån sina förutsättningar på respektive övning.

Ett traditionellt tabata-block körs efter principen 20 sekunders arbete, 10 sekunders vila och det upprepas 8 gånger. Ett tabata-block tar med andra ord 4 minuter. Ett tabata-pass är i sin grundform 20 minuter och består av 5 övningar (tabata-block). Tabata-pass kan varieras med att utöka antalet övningar och på så sätt göra ett längre träningspass. Inför varje träningspass är det viktigt att inleda med 5-10 minuters uppvärmning samt att avsluta passet med nedvarvning genom att exempelvis gå eller jogga lätt i ca 5 minuter.

Elin Vesterskov ”upptäcker” Tabata

När Elin drev Lomma Kiropraktorklinik och arbetade både som kiropraktor och personlig tränare ville hon hitta en optimal träningsform som passar alla målgrupper samt kunna anpassa övningar utifrån patienters smärta / besvär. Elin fann studierna om tabata då hon efterforskade kring syreupptagningsförmåga i samband med ett cykellopp hon själv skulle delta i. Med stor entusiasm och nyfikenhet startade Elin egna tabatapass. Till en början hölls 1 tabatapass i veckan och med ökad efterfrågan växte det till ca 16 pass i veckan i Lomma och i byarna runtomkring. Samt under 2 års tid höll Elin även instruktörsutbildningar i Lomma och i Malmö. Det stora intresset för tabata resulterade sedermera i en bok ”Tabata från grunden” så att tabata kunde tränas hemma också.

 

 

Elins bok ”Tabata från grunden”

I Elins bok ”Tabata från grunden” kan ni läsa mer om tabata och även ta del av flera tabatapass. Fokus, kvalitet och balans är Elins ledord och därför har boken en grundlig genomgång hur varje övning ska utföras. Beställ boken via mail: info@vesterskov.se. Pris: 150 kr inkl. moms.

 

Boka /Förfrågan om Tabata

3 + 8 =

Share This