Sopot – en riktig sommarstad som blommar upp under sommaren och lever ett stilla liv resten av året. Den ligger också bara en kvart från Gdansk med bil. Så givetvis kommer vi besöka Gdansk också – men bo i Sopot. 

Saker att göra när vi reser i augusti 🤗

– Gå på Sopots bästa After Beach.

Sopot är ingen partystad, men det finns en beach club där det faktiskt är bra drag på eftermiddagarna – Zatoka Sztuki Beach Club. Här spelar ett liveband salsa, en MC spontanrappar och sjunger och får i stort sett samtliga gäster att hänga på i lekar!

– Äta en glass (eller två) på Sopots bästa glassbar. Bacio di Caffè är Sopots mest populära glassbar som även har bra iskaffe.

– Besöka The croocked house som ligger på stadens huvudgata Monte Casino (på bild nedan).

– Gå ut på piren & ta en lunch. Sopots pir är Europas längsta träpir och troligen stadens mest kända landmärke. Det kostar 20 kronor att gå ut på piren och går man hela vägen ut hittar man en restaurang och en marina.

– Givetvis kommer vi gå, jogga eller cykla på strandpromenaden. Längs stora delar av stranden går en bred strandpromenad, med en egen del för cyklister. Man kan hyra cyklar på flera ställen för en billig peng 

– Besöka Gdansk. Äta gott och dansa lite för dem som vill samla fler steg på stegräknaren. 

– Hänga på stranden då Sopot har en lång och bred vit & fin sandstrand.

– Hänga på hotellet då vi kommer bo på ett av Sopots bästa spa hotell! 

Kontakta oss för mer info: info@vesterskov.se

Share This