Boka Tabatapass / event

Vi anordnar Tabatapass samt event online / på plats samt är bokningsbara till konferenser, kick-off, sportevenemang, föreningar m.m. Önskar ni eget upplägg till er personalstyrka på ert företag eller er idrottsförening online skräddarsyr vi ett sådant program till er. På våra träningsresor håller vi också i tabatapass. Kontakta oss för att boka tabata via: info@vesterskov.se

Afterwork Workout Online för Rikshem

Tabatapass på konferensaktivitet, Skanska

Gästpass tabata på Puls & Träning, Mariastaden i Helsingborg.

Tabata instruktörsutbildning

Är du redan instruktör och vill få mer inspiration samt kunskap? Eller vill du börja leda Tabata träningspass online eller live? Tränar du tabata och vill inspireras vidare? Är ni en grupp som vill inspireras och lära er mer  – då är denna utbildning för er! Utbildningen hålls online eller på plats och erbjuds dels som en intensivkurs vid ett tillfälle eller i tre steg vid tre tillfälle. Om ni önskar skräddarsydd utbildning till en grupp hör av er via mail: info@vesterskov.se

Innehåll instruktörsutbildning / inspiration
– Teori om tabata.
– Fördelar med högintensiv träning.
– Hur lägger man upp ett pass.
– Hur fungerar det med tekniken online.
– Bra övningar för över/underkropp samt kondition.
– Bra övningar för att förebygga ryggsmärtor: magövningar och ryggövningar.
– Att göra övningar svårare / enklare.
– Att tänka på för deltagares säkerhet.
– Att tänka på vid skador/symtomer, bl.a vilka övningar man ska undvika samt tips och råd.

Teori, tips och trix varvas med flertalet övningar som görs tillsammans.

 Utbildningarna sker i samarbete med Clinicus Ryggcenter (www.clinicus.nu).

Vad säger deltagarna
”Åh det var så intressant och så många bra tips!”
”Superkul att vara med, intressant och roligt.”
”Del 1 va grymt bra!”
”Jätte bra kurs!” 
”Intensivutbildningen var toppen!” 

Senaste utbildningarna / inspiration
3/7 2021: Steg 1
10/7 2021: Steg 2
17/7 2021: Steg 3 
7/11 2021: Intensivutbildning
21/11 2021: Inspiration – stretch och träna med gummiband
2/4 2022: Intensivutbildning 
14/9 2022: Intensivutbildning

Elins bok ”Tabata från grunden”

I Elins bok ”Tabata från grunden” kan ni läsa mer om tabata och även ta del av flera tabatapass. Fokus, kvalitet och balans är Elins ledord och därför har boken en grundlig genomgång hur varje övning ska utföras. Beställ boken via mail: info@vesterskov.se. Pris: 179 kr inkl. moms, exkl frakt.

 

Vad är Tabata

Tabata har sitt ursprung från Japan där Dr Izumi Tabata och hans forskarteam genomförde en studie på det japanska speedskatinglandslaget. Studien gick ut på att jämföra resultaten mellan traditionell uthållighetsträning i form av en timmes träning på träningscykel och resultaten från att köra korta maxintervaller på träningscykel. Studien visade att fyra minuter av högintensiv intervallträning (HIIT) kan ge bättre effekt både på det anaeroba och aeroba energisystemen än en hel timmes lågintensiv konditionsträning.

Tabata är en högintensiv intervallträning där du tränar upp din kropp både konditions- och styrkemässigt med hjälp av enbart din kropp som motstånd. Alla kan träna tabata eftersom var och en tränar utifrån sina förutsättningar på respektive övning.

Ett traditionellt tabata-block körs efter principen 20 sekunders arbete, 10 sekunders vila och det upprepas 8 gånger. Ett tabata-block tar med andra ord 4 minuter. Ett tabata-pass är i sin grundform 20 minuter och består av 5 övningar (tabata-block). Tabata-pass kan varieras med att utöka antalet övningar och på så sätt göra ett längre träningspass. Inför varje träningspass är det viktigt att inleda med 5-10 minuters uppvärmning samt att avsluta passet med nedvarvning genom att exempelvis gå eller jogga lätt i ca 5 minuter.

Elin Vesterskov ”upptäcker” Tabata

När Elin drev Lomma Kiropraktorklinik och arbetade både som kiropraktor och personlig tränare ville hon hitta en optimal träningsform som passar alla målgrupper samt kunna anpassa övningar utifrån patienters smärta / besvär. Elin fann studierna om tabata då hon efterforskade kring syreupptagningsförmåga i samband med ett cykellopp hon själv skulle delta i. Med stor entusiasm och nyfikenhet startade Elin egna tabatapass. Till en början hölls 1 tabatapass i veckan och med ökad efterfrågan växte det till ca 16 pass i veckan i Lomma och i byarna runtomkring. Samt under 2 års tid höll Elin även instruktörsutbildningar i Lomma och i Malmö. Det stora intresset för tabata resulterade sedermera i en bok ”Tabata från grunden” så att tabata kunde tränas hemma också.

 

 

Boka /Förfrågan om Tabata

13 + 2 =